kingaaw17 Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Składniki : 3 piersi z kurczaka kukurydza konserwowa cebula 10 jajek kapusta pekińska ketchup (najlepiej pikantny) przyprawa gyros majonez Wykonanie: (układamy warstwami) mięso wymieszać z przyprawą do gyrosa i poddusić, ułożyć na szerokość salaterki, polać po mięsie ketchupem, na ketchup dajemy sparzoną i drobno pokrojoną cebulkę, na to poszatkowaną kapustę pekińską, majonez, jaja posiekane w kostkę i na koniec kukurydza :D Polecam:) Cytuj
monika22 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 jesli chodzi o sałatkę gyrosa ja robie inaczej a wiec trzy piersi kurczaka smazymy w przyprawie gyros 1 por majonez ketchup ogórki konserwowe kukurydza kapusta pekińska najpierw mieso ketchup potem ogorki w plasterki pekińska kukurydza wymieszana z majonezem polowa por drobniutko pokrojony pekinska i pokropic cytryna zeby kapusta nie czarniala Cytuj
kingaaw17 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 JA jednak polecam spróbować moją :) Choć każdy chyba wie, że sałatki mozna robić na milion sposobów :) Dziękuje za inny przepis. Na pewno kiedyś spróbuje :) Cytuj
Gość ciseq Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 A co robimy z piersiami z kurczaka ?:> kroimy jakoś czy coś - bo takie całe to chyba średnio w sałatce się nadają .... Cytuj
AnnaK Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Ja filety kroję w kostkę ok. 1,5x1,5cm. Przyprawę gyros mieszam z olejem, w to kładę kawałki kurczaka i odstawiam na min. 2 godziny. Po takim "leżakowaniu" mięso podczas smażenia bardzo mało kurczy się. Cytuj
Jolcia Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 kurczak jest delikatniejszy i bardziej soczysty jeśli przesmaży się go na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Polecam :mrgreen: Cytuj
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 mam też jakiś przepis na sałatkę gyros; jeszcze jej nie jadałam, ani nie robiłam; cechą wspólną wszystkich przepisów jest jak widzę - układanie warstwami; jakoś nie przemawia to do mnie; ale moze istotnie warto spróbować... Cytuj
kingaaw17 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 przepraszam, długo tu nie zaglądałam, tak piersi z kurczaka kroimy na małe kawałeczki, ja je po prostu dusze na oleju, a przyprawą do gyrosa posypuje na mięso... Cytuj
kingaaw17 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Aarti - możesz ja również wymieszać, wiem, bo mój szwagier mieszał, mnie jednak wydaje się, że się z tego zrobi ciapka... Ale polecam spróbować! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.