Gość pelasia Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Witam wszystkich! Jestem nowa na forum, ale stronkę p. Doroty odwiedzam bardzo często. Poszukuję przepisu na ciasto z owocami i galaretką, które piecze się w takiej fajnej okrągłej foremce (po upieczeniu ciasto ma "dołek" właśnie na owoce i galaretkę, albo rant dookoła - jak kto woli - wiecie na pewno o co mi chodzi). Kiedyś piekłam takie coś, ale przepis gdzieś się zawieruszył. Może gdybym znała dokładną nazwę tego ciasta, byłoby mi łatwiej je znaleźć, ale niestety nie znam (a zresztą każdy przepis może mieć 20 nazw, no nie?) Będę b. wdzięczna za pomoc. Pelasia Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Witam https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif Z opisywanym przez Panią ciastem jeszcze się nie spotkałam, ale jak tylko będę coś miała, to oczywiście napiszę. Pozdrawiam :lol: Dorota Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi