jazzu Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Kotleciki kurczakowo pieczarkowe, łatwe i przyjemne. Doskonale z frytkami i surówka dla znudzonych coniedzielnym schaboszczakiem. Do przygotowania potrzebujemy: - duża podwójna pierś z kurczaka - pól kg pieczarek (świetne też z boczniakami) - pół żółtej, pół czerwonej papryki (dużej) - 4 jajka - odrobina kukurydzy z puszki - mąka ziemniaczana (4 łyżki) - mąka pszenna (1 łyżka) - 3 grube plastry sera żółtego - cebula Pierś należy pociąć w bardzo cieniutkie paseczki, jak najdrobniej a w zasadzie to nawet poszatkować na niemal miazgę :-( Następnie dodajemy posiekane dość grubo pieczarki, paprykę w kostkę, cebulkę, odrobinę kukurydzy, pokrojony w malutka kostkę ser żółty. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę (oba rodzaje) i łączymy wszystkie składniki bardzo dokładnie. Z masy smażymy placuszki na gorącym oleju. Można podać z talarkami z ziemniaków i sałatką coleslaw. Połączenie idealne. Życzę smacznego ! Cytuj
Gość dalutka Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 ...muszę spróbować ...na pewno są pyszne... Cytuj
ebiernacka Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 ciekawy przepis,napewno wypróbuje pozdrawiam!!!!!!!!! Cytuj
jazzu Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 polecam, na prawde pyszne :-( Cytuj
ebiernacka Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 a ja mam ten przepis już za sobą i są naprawdę pyszne,POLECAM!!!!!!!!!!!!!! :-( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.