sylwuśka Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Nie wiedzialam gdzie dokladnie mam umiescic ten temat :-( Mam nadzieje, ze tu bedzie ok. Swieta sié zblizajá i pewnie kazdy z nas zastanawia sie co postawic na stole, co nowego wymyslec, by zadziwic innych ? Moze podzielmy sie ze soba potrawami, które goszczá na naszych stolach, i bez których Swieta nie mogly by sie odbyc :-D Czy kazdy z was dotrzymuje tradycji i gosci u niego 12 potraw ? Napiszcie jak to u was jest :D Pozdrawiam Cytuj
sylwuśka Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Nikt nie chce sie podzielic swoimi przepisami ? :-( W takim razie ja napisze co zaplanowalam na tego roczná Wigilie: Ale wszystko jeszcze moze sie zmienic 1. Barszczyk z uszkami 2. Pierogi gotowane 3. Pierogi smazone 4. Ryba po grecku 5. Ryba w smietanie 6. kapusta z grzybami 7. Kapusta z grochem 8. Lazanki 9. Kompot z suszu 10. Fasolka 11. Kluski z makiem 12. Salatka tradycyjna. 13. Salatka z krabów i makaronem ryzowym 14. Krokiety Czekam na wasze propozycje :-D Cytuj
AnnaK Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 U mnie wigilijne menu jeszcze nie jest do końca zaplanowane. Na pewno będą: pierogi z kapustą i grzybami smażone kapusta z grochem ryba po grecku pulpety z dorsza w galarecie karp w galarecie karp smażony śledzie w/g przepisu Isiaczka śledzie w oleju z cebulką i szczypiorkiem śledzie w śmietanie ziemniaki pieczone kompot z suszu kompot z gałązek malin ciasto drożdżowe makowiec Cytuj
sylwuśka Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 AnnaK zainteresowal mnie twój kompot z galázek malin? A jakies potrawy na inne dni swiat wymyslilas juz? Cytuj
mart Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Sylwuska na glownej stronie (pierwszy od gory nad przepisami) istnieje juz taki temat, nawet caly dzial " Przepisy i porady na Swieta Bozego Narodzenia,Sylwestra, Nowy Rok" i mysle ze tam trzeba zamieszczac takie tematy zeby nie robic balaganu ale co tam beda dwa, jeden niekontrolowany :) :) :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi