sylwuśka Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Hej w tym roku Wigilia wypada u mnie :) Przyleci do nas mama na Swieta w zasadzie to na dluzej ;p Bo bedzie czekala na wnuka ;p Przylatuje 4 dni przed Swietami i tez nie chciala bym jej glowy mocno zawracac i przygotowac w kuchni kilka potraw samej na swój sposób. Ogolnie Wigilia bedzie na 7 osób w tym 3 mez :) Chyba, ze mój synek wyjdzie szybciej na swiat :) Chciala bym was spytac czy z potraw które zaplanowalam na te Swieta 1. Barszczyk z uszkami 2. Pierogi gotowane 3. Pierogi smazone 4. Ryba po grecku 5. Ryba w smietanie 6. kapusta z grzybami 7. Kapusta z grochem 8. Lazanki 9. Kompot z suszu 10. Fasolka 11. Kluski z makiem 12. Salatka tradycyjna. 13. Salatka z krabów i makaronem ryzowym 14. Krokiety Mogla bym zrobic cos szybciej i nie wiem zamrozic lub zawekowac?Mam jeszcze troche czasu, ale pomalutku, pomalutku ... Pozniej dojda mi jeszcze ciasta, no i pewnie jakies dania miesne na reszte Swiat Cytuj
AnnaK Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Sylwuśka, na pewno możesz zamrozić pierogi gotowane i kapustę z grzybami. Nie wiem jak robisz pierogi smażone. Ja gotuję i gdy ostygną smażę je na oleju na rumiano. Pierogi po ugotowaniu rozkładam pojedynczo na talerzach, jak wierzch jest suchy (ale nie obeschnięty) przekładam je na drugą stronę. Kiedy wyschną kładę je w woreczki i do zamrażalnika. Mrożę również krokiety, które robię z naleśników i farszu. Życzę powodzenia w przygotowaniach.Pozdrawiam. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Sluchajcie a co mozecie powiedziec mi o Kapuscie np: na lazanki lub kapuste z grzybami czy tam z grochem. Gdy zrobila bym ja wczesniej to lepiej zamrozic czy zawekowac?? Ktora bedzie miala lepszy smak ? Czy to nie ma róznicy ? Dzieki z góry za pomoc pozdrawiam :* Cytuj
kondi Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 ja myślę że najlepszy sposób to mrożenie , zresztą sama wszystko mrożę bo to najszybciej i najprościej , ważne by produkty były dobrze zapakowane ,by nie zapożyczały zapachów od innych produktów.pozdrawiam Cytuj
mart Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Sylwuska z ciast strudel makowy mozesz juz robic i zamrozic, jest tak samo pyszny jak swiezy :) pozdrawiam! Cytuj
sylwuśka Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Mart mozesz mi podac przepis na strudel makowy ? Szukam na forum i tylko znalazlam z brzoskwiniami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.