ina12 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 1,5 kg karpia łyżka mąki 2 łyżki margaryny 3 łyżki utartego chrzanu 0,5 szklanki śmietany 0,5 szklanki mleka cytryna cukier, sól Rybę oczyścić,opłukać, pokroić na dzwonka, posolić i lekko oprószyć maką. W rondlu stopić tłuszcz i ułożyć kawałki ryby.Dodać chrzan, zalać mlekiem i dusić pod przykryciem 15 min.Dodać śmietanę, sok i skórkę otartą z cytryny,cukier i sól. Podczas duszenia kilka razy potrząsać rondlem, aby ryba nie przywarła do dna. Podawać z ziemniakami piure i surówką z czerwonej kapusty. Przepis z wydania " Karp na 100 sposobów". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.