Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1,5 kg karpia łyżka mąki 2 łyżki margaryny 3 łyżki utartego chrzanu 0,5 szklanki śmietany 0,5 szklanki mleka cytryna cukier, sól Rybę oczyścić,opłukać, pokroić na dzwonka, posolić i lekko oprószyć maką. W rondlu stopić tłuszcz i ułożyć kawałki ryby.Dodać chrzan, zalać mlekiem i dusić pod przykryciem 15 min.Dodać śmietanę, sok i skórkę otartą z cytryny,cukier i sól. Podczas duszenia kilka razy potrząsać rondlem, aby ryba nie przywarła do dna. Podawać z ziemniakami piure i surówką z czerwonej kapusty. Przepis z wydania " Karp na 100 sposobów".

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.