Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli ktoś lubi ciasto francuskie bardzo polecam. Przepis pochodzi z książki ”Przepisy Czytelników „

60 dag mąki

50 dag margaryny

4 żółtka

6-8 łyżek kwaśnej śmietany 18%

Szczypta soli

Wszystko zagnieść i do lodówki na minimum 2godz

Wałkujemy na grubość pół centymetra (czyli grubiej) wycinamy ciasteczka , układamy na blaszce wyłożonej papierem i lekko natłuszczonej . Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy grubym cukrem. Ciastka układać jedno obok drugiego bo się kurczą ale w górę podrastają

Do pieca nagrzanego 200 stopni i do zarumienienia około 20 mn

SMACZNEGO

A co z białkami ?

Podam innym razem placek orzechowy na białkach

post-6127-1261091332_thumb.jpg

post-6127-1261091345_thumb.jpg

  • 3 lata później...
Opublikowano

Ale rumiane te ciacha :) Az chce się zjeść. I ten gruby cukier, jak byłam mała podjadałam go z szafki :D Ciasteczka już dodałam do moich planów świąteczno-noworocznych. Będą hitem karnawału w moim domu :D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.