justhi Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 1 kg filetów ciasto: 20 dag mąki 0,5 szk. wody 1 jajko zalewa: 1 szk. wody 1/4 szk. oleju 1 1/2 łyżki octu lub sok z 1/2 cytryny 1 koncentrat pomidorowy (najmniejszy, chyba 80g) 2 łyżki keczupu sól, cukier warzywa: 2 pokrojone cebule po 1. słoiku papryki i ogórków konserwowych (pokrojonych w paseczki) Składniki na ciasto dokładnie wymieszać. Filety (posolone) zanurzyć w cieście. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Komponenty zalewy zagotować. Rybę i warzywa układać warstwami w salaterce, zalać gorącą zalewą i zostawić do schłodzenia (najlepiej na całą noc). Gotowe danie podawać ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO! Cytuj
Gość agus14 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Witam, a ja w ten sposób przyrządzam kotlety sojowe zamiast filetow rybnych, kotlety wczesniej gotuje we wodzie z kostka rosolowa,obtaczam w ciescie nalesnikowym i smażę,potem kroję ja w paski załączam zdjecie,pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ja też lubię mirunę i często właśnie ona gości w mojej kuchni :) Cytuj
Iron_man Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ja bym proponował potraktować ją zamiast zwykłym olejem roślinnym - aromatycznym sezamowym ;] Cytuj
koczelada Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Iron_man prawdę mówiąc nie wiem czy sezamowy by się tu sprawdził, bo ma jednak dość charakterystyczny ten aromat. No i nie wspomnę o tym, że rzepakowy jest zdrowszy :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.