imp4ler Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam serdecznie forumowiczów. Mój krewny miał niedawno zdiagnozowaną chorobę trzustki. Została określona ścisła dieta (w załączniku / [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] ). Pytanie brzmi: jak bez m.in. cebuli, pora, pieprzu, ostrej papryki, czosnku i octu zrobić keczup, który rzeczony krewny bardzo lubiał? Od razu wspomnę, że z dozwolonych składników można wyróżnić: pomidory seler sok cytrynowy jabłka pieczone i gotowane cynamon Z "umiarkowanych": ocet winny sól papryka słodka Produkty_i_potrawy_wskazane_i_przeciwskazane_w_chorobach_trzustki.pdf Cytuj
kuchcia Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Słyszałam że wszelkiego rodzaju produkty tzw pomidorowe są najlepsze właśnie na tego rodzaju dolegliwości. Oczywiście nie wiem ile w tym prawdy, a ile nie, ale podobno lekarze zalecają picie np soku pomidorowego przy występowaniu takich problemów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.