Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Sałatka z czerwonych buraków po francusku 5 średnich buraków 1 mała cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżeczka świeżego siekanego estragonu 2 ząbki czosnku 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany sól, pieprz i sok z cytryny do smaku Buraki ugotować w łupinach. Ostudzić. Pokroić w zapałkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać musztardę, śmietanę i estragon. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym.. Podawać do pieczonych mięs. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.