teresap Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Obiecałam przepis -co zrobić z białkiem ? Keks orzechowy 7-8 białek 1 3/4 szkl. cukru pudru Cukier waniliowy 3 szkl mąki 25 dag masła lub margaryny 25-30 dag orzechów włoskich rozdrobnionych 1 dobra łyżeczka proszku Ubić białko i stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy i ubijać tak około 5 mni dodać makię z proszkiem i dolewać po trochu rozpuszczoną margarynę tak na przemian. Na końcu orzechy Blacha jak do metrowca czyli 1/2 zwykłej blachy Piec w nagrzanym piekarniku około 45 minut Ja piekłam z połowy bo miałam 4 białka po ciastkach półfrancuskich POLECAM Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Teresko , keks wysmienicie wyglada.fajny sposob na wykorzystanie bialek. Pozdrawiam Cytuj
teresap Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Dzięki Halinko Pozdrawia :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi