Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Sałatka z brokułów z indykiem 80 dag brokułów 20 dag porów 20 dag pieczarek 10 dag ugotowanych filetów z indyka sól 20 g oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki octu winnego po szczypcie zmielonego czosnku i imbiru Warzywa i pieczarki oczyścić i umyć. Brokuły pdzielić na różyczki, pory pokroić w cienkie krążki, pieczarki w plasterki. Filety z indyka pokroić w małe kawałki. Brokuły gotować ok. 6 minut w osolonej wodzie, następnie przełożyć na sito i pozostawić do osączenia. Część wywaru, w którym gotowały się brokuły, zachować. Olej sezamowy połączyć z sosem sojowym, octem, 2 łyżkami wywaru oraz czosnkiem i imbirem. Mieszać, aż składniki się połączą i powstanie jednolity gładki sos. Do salaterki włożyć wszystkie składniki sałatki, polać sosem i delikatnie wymieszać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.