Gość douweegberts Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Budyń Mocca Składniki: 4 porcje 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 4 dag cukru 300 ml mleka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Douwe Egberts 30 30%30 ml śmietany (30%) 2 puszki mandarynek / 4 małe mandarynki kupione w sezonie ziarenka kawy do ozdoby Proszek budyniowy należy rozetrzeć z 6 łyżkami mleka, cukrem i kawą.. Pozostałą część mleka zagotować z 20 ml śmietany. Do zagotowanego mleka wlać przegotowany budyń i wszystko razem gotować ciągle mieszając, aż do zgęstnienia budyniu. Gotowy budyń przelać do opłukanych zimną wodą pucharów. Mandarynki obrać i podzielić na części. Przygotowane owoce ułożyć na budyniu. Dekorujemy śmietaną i ziarnami kawy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.