Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udka z kurczaka po węgiersku 1 kg udek z kurczaka 2 średnie cebule 2,5 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego (30%) 200 ml kwaśnej śmietany(18%) 1 łyżka mąki 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki (najlepiej oryginalnej węgierskiej) sól i pieprz do smaku Udka umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać przecier i sproszkowaną paprykę. Dodac udka odrobinę wody i dusić pod przykryciem ok 1 godz. Dodać śmietanę w której uprzednio wymieszano mąkę. Zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Cytuj
AlCIA111 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Bardzo dobre. Ja najpierw udka obsmażyłam. Może przez to czas duszenia był krótszy niż 1 godzina. Pycha. Polecam Cytuj
Bahus Opublikowano 27 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Oczywiście że można obsmażać, ale Węgrzy tego w tym wypadku nie czynią Bahus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.