Gość fionka76 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 :-D :) :grin: Potrawka z piersi kurczaka Składniki: podwójna pierś kurczaka 2 ząbki czosnku 2 duże cebule ok 0,5kg pieczarek mała śmietana zioła prowansalskie ok.łyzeczki (koniecznie) sól,pieprz,papryka w proszku ok szkl.bulionu z kurczaka troche oleju do smazenia Wykonanie: Umyta pierś kroimy na małe kawałki ,smazymy na patelni,posypujemy solą,pieprzem ,ziołami prowansalskimi ,papryka (mogą byc inne przyprawy wg uznania)podsmażone przekładamy do innego naczynia. Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojona w plasterki i czosnek przeciśniety przez praskę,jak sie zeszkla dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki,podsmazamy razem ,gdy sa juz gotowe,przekładamy z powrotem kawałki kurczaka zalewamy bulionem i śmietaną,krótko smażymy i gotowe! Super danie na imprezy.Szybkie w przygotowaniu i naprawde bardzo smaczne, z dodatkiem ryżu może byc jako danie obiadowe :twisted: :lol: :D Cytuj
zos Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Bardzo dobre i faktycznie proste. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.