apsik Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Ciasto kruche 4 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 2 jaja +3 żółtka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 30 dag margaryny 2 łyżki kwaśnej śmietany Ciasto zagnieść,podzielić na 3 części i upiec-każdą na złoty kolor. Masa serowa 1/2 kg sera białego mielonego 1 jajo 1 czubata łyżka masła 1 szklanka cukru pudru 1/3 szklanki mleka 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego Ser utrzeć z cukrem,masłem i jajkiem,zagotować-dodać budyń rozpuszczony w mleku- jeszcze chwilkę gotować. Masa jabłkowa 1 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa cukier do smaku Jabłka obrać,zetrzeć na tarce i przesmażyć dodać galaretkę i mieszając rozpuścić. Masa orzechowa 20 dag masła lub dobrej margaryny 15 dag orzechów mielonych 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru alkohol do smku -ja dałam adwokat Orzechy zalać mlekiem,wsypać cukier i zagotować chwilę ,masło utrzeć dodając zimną masę. Układamy w ten sposób placek-gorąca masa serowa-placek-masa z jabłek-placek-masa orzechowa-dekoracja dowolna. 1 Cytuj
IGA Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Bardzo apetyczna. Upiekę jak tylko kupię ser. Pozdrawiam. Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Piekne ciacho, az sie boje piec bo utylam przez swieta hehehe. Pozdrawiam Cytuj
zdybka82 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 HEJ WITAM CIE SERDECZNIE MALE PYTANKO ODNOSNIE TEJ MASY SEROWEJ WSZYSTKO ROZUMNIEM TYLKO JAK BEDZIE UTARTY SER Z TYMI DODATKAMI I UGOTOWANY BUDYN TO CO DALEJBO NIC NIE PISZE CZY TO RAZEM POLACZYC? BO PRZEPIS MNIE ZAINTERESOWAL JUZ GO ZANOTOWALAM POZDRAWIAM PA Cytuj
apsik Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam i przepraszam,że odpowiadam dopiero dziś-chyba nie jest za póżno----mam nadzieję.... Miałam nadzieję ,że wszystko będzie zrozumiałe ,ale powtórzę. Należy utrzeć ser,cukier,masło i jajko -najlepiej od razu w garnku i zagotować to wszystko a póżniej dodać budyń rozpuszczony w mleku i jeszcze pogotować chwilkę. Budyniu nie gotujemy w żadnym wypadku tylko dodajemy wymieszany z mlekiem surowy i gotujemy dopiero z resztą. Myślę ,że teraz wszystko jasne ,pozdrawiam. Cytuj
zdybka82 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 WITAJ MILO ZE ODPISALAS SZYSTKO JUZ ROZUMIEM SUPER WYGLADA CIACHO NA PEWNO ZROBIE PRZESLE FOTKE POZDRAWIAM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi