zdybka82 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 KURCZAK FASZEROWANY SKLADNIKI; 1,2kg.kurczaka 0,kg.mielonego(karkówka,łopatka) pieczarki 300g cebula przyprawy;sol,pieprz,czosnek granul.przyprawa do kurczaka olej woda jajko WYKONANIE; -KURCZAKA MYJEMY I WYCINAMY DLUGIM NOZEM KOSCI(UWAGA BY NIE USZKODZIC SKORY) -POZOSTAWIAMY TYLKO KOSCI W SKRZYDELKACH -NACIERAMY GO PRZYPRAWAMI WEWNATRZ -ROBIMY FARSZ Z MIESA MIELONEGO PRZYPRAWIAMY ,DODAJEMY JAJKO,MAJERANEK,USMAZONE ZIMNE PIECZARKI ORAZ CEBULKE -FARSZUJEMY KURCZAKA I WSZEDZIE ZSZYWAMY -NA KONCU SMARUJEMY GO DELIKATNIE OLEJEM I DOPIERO PRZYPRAWIAMY -PRZYGOTOWANEGO KURCZAKA WKLADAMY DO NACZYNIA ZAROODPORNEGO I SZCZELNIE GO ZAMYKAMY PIECZEMY OK.1,5GODZ. -W POLOWIE PIECZENIA ZAGLADAMY I MOZEMY PODLAC ODROBINA WODY(LECZ NIE KONIECZNIE) SMACZNEGO Cytuj
campari Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 fajny przepis, ale kto mi wyluzuje kurczaka hmmm marzy mi sie taki wlasnie kurczak na tegorocznej komunii mojej corki eh Cytuj
Katarzyna Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 fajny przepis, ale kto mi wyluzuje kurczaka hmmm marzy mi sie taki wlasnie kurczak na tegorocznej komunii mojej corki eh Jest bardzo proste, ale nie ukrywam jak się zobaczy jak to się robi > ja też myślałam że to niewykonalne dopiero jak koleżanka kazała mi kupić kurczaka i przynieść do pracy i w ciągu 10 minut małym ostrym nożykiem wybebeszyła kurczaka na lewą stronę i kości zostały na boku, a do zapięcia wykałaczkami zostały tylko dziury po szyi, nogach, skrzydełkach i dziura przy kuprze :mrgreen: Dawno już nie gościł u mnie na stole > chyba czas przypomnieć domownikom :grin: Polecam nawet jeśli nie podołasz to można zrobić nacięcie na grzbiecie, a później dobrze połączyć :grin: Cytuj
IGA Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ja też robię takiego kurczaka ale usunięcie kości zajmuje mi o wiele więcej niż 10 min.Robiłam już kilka razy i zawsze jednakowo niezdarnie ale efekt końcowy jest ok.Jeżeli uda się już usunąć kości to można też zrobić fajną roladę, wtedy oczywiście rozcina się kurczaka tak aby powstał jeden płat, przyprawić potem ułożyć farsz (mogą być tylko plastry szynki i podsmażone pieczarki), zwinąć roladę, obwiązać, obsypać najlepiej przyprawą Złocistą do kurczaka KAMIS i do piekarnika. Smaczne i efektowne. Polecam na gorąco do ziemniaków i surówki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.