jazzu Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Przepis stary jak świat na węgierski gulasz, przywieziony z madziarskiej krainy. Przepis, który nie poddał się żadnym modyfikacjom :mrgreen: Potrzebne składniki: kilogram wołowiny 30 dkg wieprzowiny słonina 5 dużych cebul 3 ząbki czosnku ostra papryczka ziemniaki (ok 6 dużych) Przygotowanie: Wytapiamy słoninkę w garze i szklimy na niej cebulę w dużej ilości (min 5 dużych), to samo czynimy z czosnkiem, posiekanym dość grubo. Następnie dodajemy mięso posiekane w drobna kosteczkę, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy dużą ilość czerwonej papryki i ostrą papryczkę (w ilości uzależnionej od indywidualnych preferencji:)) Po wstępnym obsmażeniu mięsa całość dusimy pod przykryciem około godziny aż do całkowitego zmięknięcia podlewając co chwilę bulionem. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki w sporej ilości (min 6 dużych), całość nadal dusimy do zmięknięcia ziemniaków (ok 20 min). I tyle :grin: Przepis na najbardziej klasyczny z węgierskich gulaszy. Idealna potrawa dla smakoszy pikantnych wspaniałości :grin: Pozdrawiam i życzę smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.