ina12 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Składniki: 1,5 szklanki mleka 1 szklanka śmietanki kremówki niepełna szklanka cukru 2 opakowania dowolnego deseru błyskawicznego 3 jaja Sposób przygotowania: Desery zmiksować z mlekiem i śmietanką. Zagotować cukier z 2-3 łyżkami wody. Ubić jaja. Cukier wlewać do jajecznej masy powoli,cienkim strumieniem, wciąż mieszając i ubijając. Następnie połączyć z masą mleczno - śmietankową. Na koniec można dorzucić bakalie, części owoców, kawałki czekolady. Całość umieścić w zamarażalniku na ok. 24 godz. Z masy uzyskuje się około 1,5 kg lodów. Przepis posiadam z Super Senior, jest to dodatek z Super Expressu. Autorki przepisu nie mogę dodać, wycięty mam tylko sam przepis. Cytuj
Lucas_21 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Czyli włoskie lody? A taką spirale żeby ten kształ wyrobić da się kupić gdzieś :wink: ? Mi chodzi taka śmietankowe, vanilowe bez dodatków. Cytuj
nelakornelia Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 a co to są desery błyskawiczne? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi