IGA Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 2 kostki margaryny "Palma" 10 jajek 3 szklanki mąki 3 szklanki maku suchego 2 szklanki cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mak, porcjami dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, połączyć z ciastem. Upiec. Po upieczeniu ciasto można tylko oblać polewą, a można też wykonać w wersji bardziej wykwintnej: przeciąć na dwa blaty, upiec biszkopt kakaowy z 4 jajek, wykonać dowolną białą masę i przełożyć tak żeby biszkopt był w środku. Górę również udekorować białą masą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.