mhmartah Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Mam problem: nie wiem co przygotować na imprezę urodzinową. Będzie tam siedem osób w wieku 12 lat. Chodzi mi o danie głowne, coś co będzie wszystkim pasowało. Macie może jakieś pomysły? Cytuj
Niedzwiadu Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 pałeczki z kurczaka :) dzieciaki z reguły lecą na to ;D Cytuj
marzeniaw Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Gyros lub shoarma - dzieciaki będą zachwycone do tego pieczywo czosnkowe, sos czosnkowy, sos tysiąca wysp i sałatka grecka - wymiotą w mig Cytuj
ania19 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 a ja proponuje zrobić fileta w panierce. Na 7 dzieciaków bedzie potrzebne z 50-70dag filetów z kurczka, i taka panierka z kamisa nazywa sie chyba "chrupiący kurczak", albo tez jajka roztrzepane z dodatkiem jakis przypraw i bułka tarta(ale bułka nie chleb jak to bywa w niektórych sklepach)żeby sie to nie paliło. Miesko myjesz, kroisz w paski solisz i obtaczasz w panierce. Wychodzi cos na wzór nugetsów, kazdy to lubi, a robi sie bardzo szybko. Do tego jakis sos czy ketchup podasz w miseczce. Jako dodatek możesz tez upiec paczke frytek w piekarniku, ew. jakas surówka. Mozna też zrobić panierke z sezamu ale zależy co kto lubi:) Cytuj
mhmartah Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Dzięki za odpowiedzi. Dobry pomysł z tymi kurczakami. Cytuj
Nowicjusz007 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 E tak proponuję : Sajgonki , Kórczak w Cieście Kanapeczki z szynka serem + mikrofalówka xdd Coca Cola! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi