zdybka82 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 TORT IMIENINOWY CAPPUCCINO BISZKOPT -5 JAJEK -1szkl.maki tortowej -1szkl. cukru -2 budynie czekoladowe -2 łyzeczki proszku do pieczenia KREM; -2szkl. mleka -2 budynie smietankowe -1 cappuccino czekoladowe(zapazyc w malej ilosci wody-duza porcja) -2 marg.KASIA -1SZKL.cukru -5 żółtek WYKONANIE; -w 1szkl.mleka rozpuscic budynie i żółtka -a druga szkl. mleka zagotowac z 1szkl.cukru,dodac rozrobiony budyn z żóltkami po ugotowaniu budyniu wystudzic go -ubic na puszysta mase 2kost. KASI,po czym dodawac porcjami zimny budyn -na koncu dodac po woli zimne CAPPUCCINO WYKONANIE BISZKOPTU: -bialka ubijamy na sztywna piane ,powoli dodajemy cukier nastepnie żółtka,wszystkie sypkie produkty przesiac dodac porcjami delikatnie mieszac.piec 180C ok.30min. -po wystudzeniu biszkopt przekroic na 2 czesci przekladac kremem oraz dwoma gotowymi krazkami bezowymi,dekorujemy wg.gustu POLECAM Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Tort jest okazały i pięknie udekorowany, gratuluję. Przepis ciekawy, zainteresował mnie. Cytuj
Kaliope Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Ciekawy przepis a dekoracja wspaniała!!! Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Aga co za profezjonalizm. Piekny torcik. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.