Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis pochodzi z jakiegoś forum kulinarnego (nie pamiętam z jakiego) i jest godny polecenia. Oto on: - karkówka bez kości ( dowolna ilość) - 4-5 cebul ( pokroic w kostkę) - ketchup pikantny - śmietana 12% - sól, pieprz Mięso pokroić w plastry i lekko rozbić,posypać solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z ketchupem (ilość w/g uznania). W naczyniu żaroodpornym układac warstwami: * cebula * mięso * sos * cebula, itd. Zapiekac w piekarniku ok.90min. w temp.200*C - najpierw pod przykryciem, a pózniej 30 min. bez przykrycia. Można pod koniec zapiekania dodać pieczarki.

  • 1 miesiąc temu...
Gość MataHari
Opublikowano

Mam pytanko. Czy te dodatkowe 30 minut jest już wliczone w te 90, czy całość po prostu ma się piec 90+30min? I jeszcze jedno - pieczemy z termoobiegiem, czy grzałki góra i dół? Ma to jakieś znaczenie?

Opublikowano

Piec ok.1,5 godz. pod przykryciem, a potem jeszcze kolejne 20-30 min.bez. Najlepiej sprawdzić po ok.godzinie mięsko i gdy będzie prawie miękkie odkryć i jeszcze dopiec do zrumienienia. Jesli chodzi o piekarnik,to ja mam gazowy i w takim piekę. A ten przepis naprawdę polecam. Karkówka przygotowana w ten sposób jest naprawdę przepyszna :D

  • 1 rok później...
Opublikowano

A ja właśnie robiłam karkówkę z tego przepisu, wyszyła super - naprawdę polecam :razz: Jedynie co zrobiłam, inaczej to to, że nie odkryłam naczynia w połowie pieczenia i nie zrumieniła mi się cebula, ale nam - miłośnikom cebuli wcale to nie przeszkadzało, ale ze zrumienioną cebulką apetyczniej by się to danie prezentowało, także polecam :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.