Gość nowa Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Hej, często w wielu przepisach - nie tylko na ciasto - jest napisane "ubic cale jaja". Ale jak dokladnie sie to robi jesli nie jest napisana np: na parze lub inaczej. Jak wezme cale jaja do miski i chce je ubic trzepaczka - tak jak bialko - to sie nie da. Na parze nie umiem ubijac i przyznam sie szczerze ze nie chce mi sie bawic w 2 garki, wode pomiedzy nimi itp, poza tym jak raz sprobowalam ubic cale jaja na parze to po paru minutach z ubitej masy wyciekly/wytracilo sie zoltko:( Wiec jak sie ubija cale jaja? Kro po kroku... Cytuj
Katarzyna Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Zawsze do biszkopta ubijam całe jajka . Wbijam jajka > wsypuję cukier i ubijam mikserem na puszystą masę . Na parze również tak robię . Cytuj
campari Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 ja natomiast oddzielam bialka od zoltek, bialka ubijam na sztywno z odrobina soli, dodaje cukier caly czas ubijam, a potem po jednym zoltku... na parze boje sie, ze nie wyczuje tego momentu i jaja sie zetna. Cytuj
gatita Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Ja też, jesli w przepisie jest napisane ubić całe jaja, wrzucam całe jaja dodaję cukier i pięknie się ucieraja na puszystą masę. Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Też nie rozumiem pytania. Ubijam całe jajka na puszysta masę i zawsze sie da ;) Cytuj
Grzegorz Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Ubić całe jaja ? Moim zdaniem się nie da. Najlepiej białko ze szczypta soli i żółtko z cukrem najlepiej pudrem. Następnie wszystko połączyć delikatnie mieszając. Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Ubić całe jaja ? Moim zdaniem się nie da. Jeśli twoim zdaniem się nie da, tzn że nigdy tego nie robiłeś :wink: Ja najczęściej ubijam całe jajka do ciasta ucieranego np. zebry. Cytuj
minia51 Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Ja również ubijam całe jaja. W niedzielę piekłam babkę na budyniach, jajka ubiłam z cukrem do białości. Cytuj
martitka8 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca Witam ja ubijam całe jajka z cukrem i od 30 minut mam cały czas wodnista masę lekko żółtawą nie chce się ubić na biala konsystencję, co zrobic? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.