broker Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam! Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale ryzykuję. Chodzi mi o takie metalowe foremki to robienia prażynek. Tutaj znajduje się przepis, lecz nigdzie nie mogę znaleźć w sklepach tych foremek. Pamiętam, że widziałem to kiedyś na jakimś jarmarku, ale niestety nie zdecydowałem się wtedy na zakup. https://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/rosetti/ Cytuj
basga Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Masz rację-ja kilka lat temu kupiłam to na jakimś targu ale mi się zepsuło.To była taka gwiazdka osadzona na długim drucie,zanurzało się w cieście i wkładało na gorący olej-ciasto się odklejało i smażyło. Cytuj
broker Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgadza się o to mi właśnie chodzi. Niestety nie wiem gdzie to można kupić :cool: Cytuj
basga Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Najprędzej to na jakimś bazarku. Cytuj
wiesia7 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam a może ja w tym pomogę :)) mam coś takiego w sumie 3 szt . ( rozetka , motylek i serduszko ) uzylam tylko ze 2 razy , chetnie podaruję jedną wybraną rozetkę :)) ... ja robie to z ciasta ,,naleśnikowego,, i posypuję cukrem pudrem . Pozdrawiam Cytuj
PepinNR Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Ja takie cuś też mam w domu, a kupione było kupę lat temu chyba w supermarkecie. Cytuj
Nalewka Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Ja takie cuś też mam w domu, a kupione było kupę lat temu chyba w supermarkecie. Czystym przypadkiem kilka dni temu wpadłam na to na All... Jest do kupienia tutaj: - SiecioweZakupy (sprzedawca)Rozetki - ciasteczka z ciasta naleśnikowego Cena Kup Teraz 30,00 zł za komplet Rozetki ciasteczka z ciasta naleśnikowego (wykonane ze stopu aluminium A1 atestowanego przez PZH ? Hż (14008/94) Foremki połączyć z uchwytem i przed użyciem umyć w gorącej wodzie z płynem do naczyń. ?Osuszoną foremkę zanurzamy w gorącym tłuszczu (na ok. 2 minuty) aby osiągnęły pożądana temperaturę (nie dopuszczać do wrzenia tłuszczu) ?Rozgrzaną foremkę otrząsamy z tłuszczu, zanurzamy w uprzednio przygotowanym cieście ? nie głębiej niż do górnej krawędzi i trzymamy do chwili, kiedy foremka przestanie syczeć (5 ? 6 sek.) ?Foremkę z przyczepionym ciastem zanurzamy w gorącym tłuszczu. itd... Aukcja za chwilę się kończy (kilka godzin) więc jej nie wstawiam, ale sam na pewno znajdziesz po nazwie sprzedawcy albo nazwie produktu :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi