margaret65 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 SKŁADNIKI Banany -1 kg najlepiej bardzo dojrzałe małe masło roślinne galaretki 4 szt biszkopty podłużne Etapy przygotowania Banany utrzeć w malakserze i dodać masło roślinne-wymieszać .2 galaretki zielone rozpuścić na pół litra wody ,wystudzone dodać do bananów wymieszanych z masłem.Podłużne biszkopty przekroić na pół ,galaretkę czerwoną rozpuścić w 200 ml wody i lekko wylać na tortownice maczając w niej biszkopty i ustawiać w okół tortownicy żeby się nie przewróciły ( tak jak na zdjęciu )Po ustawieniu biszkoptów wylać masę bananową i wstawić do lodówki aby zastygła.Po zastygnięciu zalać pozostałą galaretką .Można udekorować wg swojego uznania . :grin: Smacznego ;) Cytuj
aaneczkaa1 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Do bananów proponuję dodać sok z cytryny, wtedy banany nie ściemnieją :cool: Ogólnie pyszny deser, zwłaszcza dla dzieci :-? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.