Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Roladki z indyka z estragonem 0,5 kg filetu z indyka 3 łyżki oliwy 4 małe ogórki konserwowe 100 ml rosołu 50 ml białego wytrawnego wina 2 łyżeczki suszonego estragonu sól i pieprz do smaku Mięso umyć, osuszyć i pokroic w plastry. Rozbić. Pokroić na kawałki (6 X 6 cm). Posolić popieprzyć i dodać estragon. Ogórki pokroić w słupki i kłaść po jednym na każdy kawałek indyka. Zwinąć i spiąć wykałaczką. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Roladki obsmażyć na złoty kolor, podlać rosołem wymieszanym z winem i dusić do miękkości (ok. 1/2 godz.) Powstały po duszeniu sos zagęścić mąką. Polać nim roladki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.