gosiuniat Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam, jestem nowa na forum ale polecam sałatkę, która szybko znika ze stołu podczas imprez 🙂 przepis dostałam od Chrzestnej i dzięki temu pokochałam brokuły 1 brokuł / bądź opakowanie mrożonego brokuła puszka kukurydzy papryka czerwona duży plaster szynki (jakiejś do sałatek - może być konserwowa 🙂 ) i majonez - moja Ciocia daje małe opakowanie - ja daje dwie/trzy łyżki :grin: żadnych przypraw - majonez wystarczy brokuł na minutkę wrzucamy do wrzącej wody i od razu na sitko i zimną wodą zalewamy 🙂 dajemy małe różyczki paprykę i szynkę kroimy w kosteczkę wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy z majonezem przepyszna - polecam zdjęcie wrzucę jak tylko zrobię ponownie sałatkę 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Witam, skusiłam się na tę sałatkę, gdyż uwielbiam brokuły :razz: Sałatka wyszła, bardzo dobra, taka kolorowa - można powiedzieć, że wiosenna - polecam :) Dziękuję Ci Gosiu za podzielenie się z nami tym przepisem i serdecznie pozdrawiam :) Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Brokuła gotujemy w osolonej wodzie, natomiast do sałatki nie dodajemy żadnych przypraw. Powodzenia :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi