zdybka82 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 SERCA WLENTYNKOWE BISZKOPT: 5 JAJ 1SZKL. cukru 3/4 szkl.maki ziemniaczanej 2 lyzki maki 2 lyzaczki proszku do pieczenia 2 lyzki kakao MASA; 0,5L smietany 36% 3 serki homogenizoane waniliowe 3 lyzki cukru 4 lyzki zelatyny cukier waniliowy 1szkl.soku z puszki ananasow+0,5szkl.przegot.wody WYKONANIE: sok z woda laczymy dodajemy zelatyne,cukier,cukier wanil.delikatnie podgrzewamy aby sie rozpuscilo.Ubijamy smietane ,porcjami dodajemy serki i na koncu zimna zelatyne. POLECAM SERDECZNIE PRZEPIS NA WYKONANIE BISZKOPTU JEST NA MOJAJ STRONIE Cytuj
andy8 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Rewelacyjne torciki ależ bym zjadła takie cudo :cool: Cytuj
andy8 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Serki homogenizowane jakiej wielkości tzn ilu gramowe? Cytuj
zdybka82 Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 HEJ WITAJ TO MILO ZE CI SIE PODOBAJA 1SEREK MA MIEC 150g POZDRAWIAM Cytuj
Jolanta Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 A ile tej zelatyny do smietany trzeba dodac bo z tego co rozumie,ze te 4 lyzeczki to do tej galaretki co jest na wierzchu tortu?Czy ten krem ze smietany i serka bedzie rzadki?Bo sporo tego serka homogenizowanego potrzeba. Cytuj
zdybka82 Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 WITAJ TEJ ZELATYNY TO 4 LYZKI JAK W PRZEPISIE NAPISALAM,DODAC DO SOKU,WODY,CUKRU,CUK.WANIL.PODGRZAC LEKKO I WYSTUDZIC,A O GALARETCE NIC NIE PISALAM PONIEWAZ ROBILAM WG.PRZRPISU JAK NA OPAKOWANIU ,SERKI SWIETNIE TU PASUJA JUZ NIE RAZ ROBILAM TEN PRZEPIS I ZAWSZE KAZDEMU SMAKOWAL BARDZO CI GO POLECAM POZDRAWIAM Cytuj
Jolanta Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Czyli ta tzw.zalewe(sok,woda itd...) trzeba dodac do bitej smietany +serki :cool: A dlatego napisalam galaretka bo na wierzchu tort to tak wyglada.Przepraszam,ale chyba zle zrozumialam przepis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.