Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- makaron penne, - szpinak mrożony (ja używam Hortex w sosie śmietanowym), - śmietana, - czosnek, - sól. Makaron gotujemy. Szpinak wrzucamy na patelnię, następnie dodajemy śmietanę i czosnek na koniec, doprawiamy do smaku. Smacznego!

post-17709-1266325507_thumb.jpg

  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mniam! pycha, wegetariański klasyk, ja oprócz tego do szpinaku dodaję podsmażona wczesniej

cebulke, smietane mozna tez zastapic mleczkiem kokosowym,

a jak makaron to konkretnie jakis zdrowszy np razowy, smacznego!

- makaron penne,

- szpinak mrożony (ja używam Hortex w sosie śmietanowym),

- śmietana,

- czosnek,

- sól.

Makaron gotujemy.

Szpinak wrzucamy na patelnię, następnie dodajemy śmietanę i czosnek na koniec, doprawiamy do smaku.

Smacznego!

  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Polecam dodać do tego brokuł, pyszne! :-)

  • 1 rok później...
Gość zagotowana
Opublikowano

A ja ostatnio dodałam do tego właśnie brokuł i odrobinę kalafiora - wyszło pyszne i jeszcze bardziej warzywne :)

Opublikowano

Ja robie podobnie.

Szpinak wysmażam z solą, pieprzem i czosnkiem.

Osobno robię zasmażkę, zalewam rosołkiem (z kostki) i mlekiem (po pół szklanki mniej więcej). Gotuję aż lekko zgęstnieje i wlewam do szpinaku :D

  • 2 miesiące temu...
Gość mysza_1989
Opublikowano

U mnie koniecznie czosnek do makaronu i feta albo jakiś inny ser :) No i trochę jogurtu lub śmietany. A makaron z pszenicy durum obowiązkowo!

  • 2 tygodnie później...
Gość mysza_1989
Opublikowano

A u mnie dzisiaj szpinak z makaronem i łososiem, zamiast kurczaka z racji tego że piątek :) Do tego jeszcze serek pleśniowy, pycha!

  • 3 tygodnie później...
Gość zagotowana
Opublikowano

A u mnie dzisiaj szpinak z makaronem i łososiem, zamiast kurczaka z racji tego że piątek 🙂 Do tego jeszcze serek pleśniowy, pycha!

 

oooo to jest myśl! Ostatnio takie danie chyba jest z Lubelli w tych prawie gotowych daniach z patelni ;)

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Uwielbiam szpinak. U mnie to danie ostatnio gościło w nieco innej formie. Makaron zastąpiłam pełnoziarnistym spagetti, do szpinaku nie dodawałam śmietany. Za to pyszne dojrzałe pomidorki koktajlowe i starty parmezan. Pyszności.

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.