psyche Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 - makaron penne, - szpinak mrożony (ja używam Hortex w sosie śmietanowym), - śmietana, - czosnek, - sól. Makaron gotujemy. Szpinak wrzucamy na patelnię, następnie dodajemy śmietanę i czosnek na koniec, doprawiamy do smaku. Smacznego! Cytuj
Gość ekkaia Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Mniam! pycha, wegetariański klasyk, ja oprócz tego do szpinaku dodaję podsmażona wczesniej cebulke, smietane mozna tez zastapic mleczkiem kokosowym, a jak makaron to konkretnie jakis zdrowszy np razowy, smacznego! - makaron penne, - szpinak mrożony (ja używam Hortex w sosie śmietanowym), - śmietana, - czosnek, - sól. Makaron gotujemy. Szpinak wrzucamy na patelnię, następnie dodajemy śmietanę i czosnek na koniec, doprawiamy do smaku. Smacznego! Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Polecam dodać do tego brokuł, pyszne! :-) Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 A ja ostatnio dodałam do tego właśnie brokuł i odrobinę kalafiora - wyszło pyszne i jeszcze bardziej warzywne :) Cytuj
Cranberry Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Ja robie podobnie. Szpinak wysmażam z solą, pieprzem i czosnkiem. Osobno robię zasmażkę, zalewam rosołkiem (z kostki) i mlekiem (po pół szklanki mniej więcej). Gotuję aż lekko zgęstnieje i wlewam do szpinaku :D Cytuj
Gość mysza_1989 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 U mnie koniecznie czosnek do makaronu i feta albo jakiś inny ser :) No i trochę jogurtu lub śmietany. A makaron z pszenicy durum obowiązkowo! Cytuj
MagicalCuisine Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Dokładnie brokuły do tego bedą świetnym rozwiązaniem. Ja jeszcze dodaje mnóstwo parmezanu i wychodzi pyszne :) Cytuj
Gość mysza_1989 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 brokuły do szpinaku? tak jeszcze nie próbowałam :) Cytuj
Gość mysza_1989 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 A u mnie dzisiaj szpinak z makaronem i łososiem, zamiast kurczaka z racji tego że piątek :) Do tego jeszcze serek pleśniowy, pycha! Cytuj
Gość marlen Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 podrzucisz przepis? Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 A u mnie dzisiaj szpinak z makaronem i łososiem, zamiast kurczaka z racji tego że piątek 🙂 Do tego jeszcze serek pleśniowy, pycha! oooo to jest myśl! Ostatnio takie danie chyba jest z Lubelli w tych prawie gotowych daniach z patelni ;) Cytuj
Armenika Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Uwielbiam szpinak. U mnie to danie ostatnio gościło w nieco innej formie. Makaron zastąpiłam pełnoziarnistym spagetti, do szpinaku nie dodawałam śmietany. Za to pyszne dojrzałe pomidorki koktajlowe i starty parmezan. Pyszności. Cytuj
robo87 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Gdyby nie fakt, że nie lubię szpinaku, byłoby super;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.