Gość mat Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Składniki: 1/3 główki kapusty włoskiej 2 cebule 1 ugotowany ziemniak 2 łyżki mąki pszennej ząbek czosnku sól pieprz bułka tarta Kapustę posiekać, cebulę pokroić, ziemniaka pokroić, czosnek posiekać. Cebulę zeszklić na oleju, dodać kapustę, czosnek, sól i pieprz, dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Dodać ziemniaka i całość zmiksować, dodać mąką , która zagęści masę. Lepić nieduże kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Składniki: • 1 kalafior • 5 łyżek majonezu • 1 łyżeczka musztardy • 2 łyżki posiekanego koperku • sól • pieprz czarny Kalafior oczyścić, umyć, włożyć do osolonego wrzątku i gotować do miękkości ok. 15 min., po czym podzielić na różyczki. Majonez wymieszać z musztardą, koperkiem. Kalafior polać sosem i odstawić na 15 min. Na koniec jeszcze doprawić solą i pieprzem. Przepisy znalezione na www.eko-food.pl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.