Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Fasola po andaluzyjsku 40 dag białej suchej fasoli 15 dag cienkich parówek 3 średnie cebule 1 łyżka posiekanych kaparów 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Fasolę namoczyć na 12 godz. Ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedzić. Wystudzić. Parówki obrać z osłonek i pokroić na plasterki. Przesmażyć na oliwie wraz z obraną, drobno posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać fasolę i kapary. Posolić i popieprzyć do smaku. Dobrze wymieszać. Podlać odrobiną wody i dusić na wolnym ogniu przez ok 5 min. Podawać jako samodzielne danie z białym pieczywem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.