Kaliope Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Zachęcam do wypróbowania. Bardzo proste, tanie i smaczne ;) Polecam. Składniki: - 0,5kg wątróbki drobiowej - 1 duża cebula - 1 duży por - mąka do obtoczenia - margaryna do smażenia - przyprawy: sól, pieprz, majeranek Wykonanie: - wątróbki obtoczyć w mące i usmażyć na margarynie z obu stron na rumiano, pod koniec smażenia doprawić solą, pieprzem i majerankiem - usmażone wątróbki wyjąć z patelni a na pozostałym tłuszczu zeszklić pokrojoną w piórka cebulę + por pokrojony w cienkie talarki; dusić około 3-5 minut - gdy cebula i por zmiękną, wkładamy zpowrotem usmażoną wątróbkę i lekko mieszamy całość Polecam bo naprawdę bardzo dobre i szybko się robi. Można podać na obiad z ziemniakami lub na kolację z chlebkiem. Cytuj
figiel Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Kingo kolejne apetyczne danie ;) .....proste produkty a jaki efekt !! Watróbka jest smażona w całości ? Mam ochotę wypróbować ten przepis . Pozdrawiam serdecznie !!! Cytuj
Kaliope Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 :-) Figielku cieszę się, że przepis Cię zainteresował!!! Wątróbkę smażę w całości, bo drobiowa jest zwykle w niewielkich kawałkach i nie trzeba jej kroić. A na taki pomysł wpadłam niedawno gdy zabrakło mi cebuli, za to w lodówce był duży por.. pomyślałam - czemu nie? I efekt był wspaniały ;) Koniecznie daj znać, jeśli wypróbujesz! Pozdrawiam cieplutko. Cytuj
ala291 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 ja dodaję jeszcze jabłko,starte na tarce jarzynowej -grubsze oczka-polecam :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.