Iwona01 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 - 2 piersi z kurczaka (podwójne) - 2 opakowania mozzarelli w kulkach (jesli w kawałku,to pokroic ) - puszka kukurydzy konserwowej - winne jabłko - 1 lub 2 sałaty (w zalezności od ich wielkości,moga też byc liście róznych gatunków sałat) - 2 - 3 pomidory - 2 - 3 jajka ugotowane na twardo - 6 łyżek oliwy z oliwek - 2 łyzki soku z cytryny - 2-3 ząbki czosnku (jesli nie dodamy sosu miodowego z czosnkiem do zamarynowania mięsa) - słoiczek sosu miodowego z czosnkiem (Tao Tao) - pieprz i sól Mięso pokroić w paski. Włozyć do miseczki i dodac ok.3- 4 łyżki sosu (ja dałam na"oko"),tak aby sos dokładnie pokrył mięsko,wymieszać i wstawic na godzinkę do lodówki. Mięso usmazyc na oliwie,cały czas mieszajac,aby nie przywarło do patelni. Ostudzić. Sałaty umyc,osuszyc i porwac na kawałki. Osączyc mozzarellę i kukurydzę. Umyte jabłko pokroic na cienkie plasterki. Jajka i pomidory pokroic w ósemki. Wszystkie składniki przełozyc do duzego naczynia i wymieszac. Polączyć oliwę z sokiem z cytryny,zmiażdżonym czosnkiem,solą i pieprzem. Polać sałatkę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Polecam,naprawdę jest smaczna. Mozna tę salatkę modyfikować w/g uznania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.