Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZAPIEKANKA SKLADNIKI: 1-2 filety z kurczaka(przyprawic) 0,5kg ziemniakow(lub wiecej ugotowac) 15dag.pieczarek (usmarzyc) 1 duza cebula surowa 3 jajka 4lyzki mleka kielbasy lub szynki w plastrach zolty ser przyprawy:oregano,slodka papryka w proszku,sol,pieprz,lub przyprzwa do ziemniakow. PRZYGOTOWANIE: -smarujemy margaryna zaroodporne naczynie -wykladamy pokrojone w plastry ziemniaki -posypujemy przyprzwami,ukladamy pokrojone kawalki kurczaka -nastepnie ukladamy pieczarki, posiekana cebule -przykrywamy warstwa ziemniakow mazna rowniez posypac przyprawami -polewamy jajkami roztrzepanym z mlekiem -ukladamy plastry dowolnej kielbasy -posypujemy lub ukladamy zoltym serem PIECZEMY OK. 45min. w temp.180C POD PRZYKRYCIEM GORACO POLECAM BARDZO SMACZNE MOZNA PODAC Z BUKIETEM SUROWEK. PRZEPIS ZNALAZLAM W GAZETCE ''PRZESLIJ PRZEPIS''

post-16645-1267292617_thumb.jpg

post-16645-1267292641_thumb.jpg

post-16645-1267292668_thumb.jpg

  • 6 lat później...
Opublikowano

też podbijam, że z szpinakiem byłoby bardziej kolorowo i smacznie :) bez oczywiście pewnie też smacznie ;)

  • 2 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć,

Mam dla Was łatwy przepis na francuską zapiekankę z aksamitnym śmietankowo-serowym sosem.
Smacznego:)

Składniki:

1 kg ziemniaków pokrojonych w cieniutkie plasterki
200 ml śmietanki 30%
100 ml mleka 3,2%
1 jajo
125 gram startego żółtego sera
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu,
1/2 łyżeczko oregano
2 ząbki czosnku

 

 

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 29.03.2016 o 12:36, potysiak napisał:

podbijam :) fajną opcją do tej zapiekanki jest jeszcze dodanie szpinaku

Dokładnie. ja tez czesto robie ze szpinakiem

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajne są te Wasze porady i przepisy, dzięki :) 

 

No ja ostatnio zakocham się w szpinaku, i w tym roku nawet go sobie zasiałam ;) zobaczymy co to z tego wyjdzie ;)

  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.