zdybka82 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 ZAPIEKANKA SKLADNIKI: 1-2 filety z kurczaka(przyprawic) 0,5kg ziemniakow(lub wiecej ugotowac) 15dag.pieczarek (usmarzyc) 1 duza cebula surowa 3 jajka 4lyzki mleka kielbasy lub szynki w plastrach zolty ser przyprawy:oregano,slodka papryka w proszku,sol,pieprz,lub przyprzwa do ziemniakow. PRZYGOTOWANIE: -smarujemy margaryna zaroodporne naczynie -wykladamy pokrojone w plastry ziemniaki -posypujemy przyprzwami,ukladamy pokrojone kawalki kurczaka -nastepnie ukladamy pieczarki, posiekana cebule -przykrywamy warstwa ziemniakow mazna rowniez posypac przyprawami -polewamy jajkami roztrzepanym z mlekiem -ukladamy plastry dowolnej kielbasy -posypujemy lub ukladamy zoltym serem PIECZEMY OK. 45min. w temp.180C POD PRZYKRYCIEM GORACO POLECAM BARDZO SMACZNE MOZNA PODAC Z BUKIETEM SUROWEK. PRZEPIS ZNALAZLAM W GAZETCE ''PRZESLIJ PRZEPIS'' Cytuj
potysiak Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 podbijam :) fajną opcją do tej zapiekanki jest jeszcze dodanie szpinaku Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 No z tym szpinakiem to rzeczywiście fajny pomysł, dzięki :) Cytuj
zuuza Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 też podbijam, że z szpinakiem byłoby bardziej kolorowo i smacznie :) bez oczywiście pewnie też smacznie ;) Cytuj
lativia Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 takie proste, a zarazem takie inne Cytuj
tataraczka Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 fajnie wygląda. jestem pełna podziwu, że zapiekanka się nie rozlatuje. Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Trzeba się skusić i przekonać osobiście :) Cytuj
PrzygodyGabi Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Cześć, Mam dla Was łatwy przepis na francuską zapiekankę z aksamitnym śmietankowo-serowym sosem. Smacznego:) Składniki: 1 kg ziemniaków pokrojonych w cieniutkie plasterki 200 ml śmietanki 30% 100 ml mleka 3,2% 1 jajo 125 gram startego żółtego sera 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu, 1/2 łyżeczko oregano 2 ząbki czosnku Cytuj
ala28 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dnia 29.03.2016 o 12:36, potysiak napisał: podbijam :) fajną opcją do tej zapiekanki jest jeszcze dodanie szpinaku Dokładnie. ja tez czesto robie ze szpinakiem Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Fajne są te Wasze porady i przepisy, dzięki :) No ja ostatnio zakocham się w szpinaku, i w tym roku nawet go sobie zasiałam ;) zobaczymy co to z tego wyjdzie ;) Cytuj
tosiaczeek12 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 próbowałam ostatnio upichcić coś podobnego i byłam pewna że mi nie wyszło, ale kiedy podałam do stołu to wszyscy byli zachwyceni! Takie danie to świetny pomysł na pozbycie się zbędnych rzeczy z lodówki. Cytuj
monikakuchar Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2018 Ja mam dzieci i dodanie do niej szpinaku zupełnie to danie dyskwalifikuje jako obiad dla nich;( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.