IGA Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 składniki: pół szklanki mąki pszennej szklanka cukru 6 jaj szklanka otrąb pszennych półtorej łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju łyżka kakao 10-15 dag posiekanych orzechów włoskich cukier waniliowy Białka ubić na pianę dodać cukier i cukier waniliowy, żółtka i dalej ubijać. Następnie dodawać na przemian mąkę z proszkiem, otręby, orzechy oraz olej, dobrze wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, jedną dać do formy, do drugiej dodać kakao i wyłożyć na jasne ciasto. Piec ok. 35-40 min w temperaturze 200 stopni. upieczoną posypać cukrem pudrem. Smacznego. Nie mam fotki bo w okresie postu nie piekę, ale polecam bo wychodzi naprawdę smaczna no i wygląda na to, że zawiera dużo błonnika.Przepis z Poradnika Domowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.