Gość kulkowa Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Moje drogie, zaczęłam ostatnio bawić się w dżemy, przetwory i inne specjały zamknięte w słoikach. Po kilku miesiącach pozostawienia wyrobów w piwnicy okazało się, że słoiki są sakurzone, brudne i nieestetyczne. Zatsanawiałam się czy "ubranka" na słoiki byłyby tu dobrym rozwiązaniem - naciagasz materiał na słoik i stawiasz go na stół. Efekt chyba nieporównywalny. Co myślicie? Czy spotkałyście się z czymś takim wcześniej? Gdzie można takie cuda kupić? pozdrawiamMoi drodzy, Cytuj
Iwona01 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Witam :wink: Ciekawe rozwiązanie. Ja jednak pod tym względem jestem tradycjanolistką - zakurzone słoiki po prostu wycieram ściereczką,zawartość wykładam do salaterki lub na talerz ,a słoik wędruje do zlewozmywaka :wink: Dla mnie takie " ubranka",to zbędny wydatek,bo i tak słoika z zawartością nie stawiam na stole. Jednak jeśli ktos ma zdolności manualne,to może sam wykonac takie ochraniacze na słoiki. Cytuj
AnnaK Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Moje piwniczne regały z przetworami okryłam przezroczystą folią malarską. Słoiki są czyste, a zapasy przez folię dobrze widoczne. Cytuj
szyszka Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Moja znajoma robi koronkowe serwetki na szydełku (ciut większe niż objętość wieczka sloików),nakłada na te wieczka i a na to gumke.Jak przynosi z piwnicy zawsze więcej zapraw ,myje słoiczki i nakłada takie śliczne ozdóbki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi