Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Holenderska potrawa jednogarnkowa 40 dag wołowiny rosołowej, 1 łyżeczka soli, 4 cebule, 40 dag marchwi, 20 dag pasternaku (opcjonalnie), 50 dag ziemniaków, 2 szczypty grubo mielonego czarnego pieprzu. Wołowinę umyć, włożyć do wody, posolić i zagotować; przykryć i dusić na małym ogniu 1 1/2 godz. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Marchew oskrobać, umyć i pokroić w kostkę. Pasternak i ziemniaki obrać, umyć i również pokroić w kostkę. Po 1 1/2 godzinie dodać do mięsa przygotowane warzywa i wszystko gotować jeszcze 45 min. Wołowinę wująć z garnka i pokroić w kostkę. Potrawę doprawić mielonym pieprzem, przełożyć do wazy i na warzywach ułożyć kostki mięsa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.