asienka19873 Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Skladniki: -1 cebula, -kilka lyzek oleju, -400g mielonego miesa (wieprzowo-wolowe), -sol,pieprz,“Kucharek”, -slodka i ostra papryka w proszku, -2 lyzki koncentratu pomidorowego, -1 puszka(425ml) pomidorow bez skorki,pokrojonych -suszone ziola:bazylia,majeranek, -przyprawa do pizzy, -1 paczka ciasta drozdzowego na pizze: waga 400g,o wymiarach 37 na 25 cm., -maka do podsypania, -tarty zolty ser Wykonanie: Cebule pokroic w kosteczkei podsmazyc na oleju. Dodac mieso mielone i dalej smazyc kilka minut. Doprawic sola,pieprzem,kucharkiem i wymieszac z koncentratem pomidorowym. Wrzucic pomidory z puszki i troche je rozdziobac ;) Mieszajac smazyc okolo 10 minut az sok z pomidorow troche odparuje. Doprawic ziolami i przyprawa do pizzy, Farsz powinien byc lekko pikantny. Ostudzic. Na podsypanej maka stolnicy rozrolowac ciasto. Posypac startym serem,i rozlozyc farsz,zostawiajac przy dluzszym boku od gory pasek szerokosci okolo 2 cm.(posmarowac go woda). Na wierzch farszu znow posypac troche Sera i zawinac w rolade,zaczynajac od dluzszego boku. Roladke pokroic na 12 czesci. Ukladac na blaszce wylozonej papierem do pieczenia.,lekko splaszczajac kazdego slimaczka. Na wierzch kazdego slimaczka mozna posypac jeszcze odrobine Sera. Piec w podgrzanym piekarniku w temp.200 stopni C(z termoobiegiem w temp.175 stopni C) okolo 20 minut. przepis pochodzi z niemieckiego czasopisma i jest troche ulepszony :) Slimaczki sa pyszne! Polecam, a tak wygladaja: Cytuj
Jolcia Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Asiu ślimaczki są super :) . Na pewno je zrobię ;) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Dziekuje Jolciu ;) jak je zrobisz napisz koniecznie czy Ci smakowaly :) pozdrawiam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Muszę zrobić na święta > niech goście spróbują coś innego ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.