Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Jajecznica po węgiersku 5 jajek 10 dag węgierskiego salami 2 średnie pomidory 1 czerwona papryka 1 łyżka masła 5 dag startego żółtego sera 1/2 łyżeczki sproszkowanej węgierskiej papryki (słodkiej) sól i pieprz do smaku Paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Miąższ drobno posiekać. Salami pokroić w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przesmażyć na nim paprykę, pomidory i salami. Podprawić solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Dodać roztrzepane jajka i utarty żółty ser. Smażyć (cały czas mieszając) do ściągnięcia się jajek. Podawać z białym pieczywem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.