Nowicjusz007 Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Dajcie mi jakiegoś przepisa na ppppppuuuuuusssssssszzzzzzzzznnnnnnnnaaaaaaa jajecznice za gorsze ;] plizz : szybo i zdrowo Cytuj
Niedzwiadu Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 tania jajecznica to masło i jajka... chcesz taniej? tańsze masło tańsze jajka... ja lubię taką. na smalcu podsmażam boczek dodaje cebuli i na to wylewam rozklepane jajko. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Ja rozpuszczam smalec na patelni,dodaje jajka+drobno pokrojony szczypiorek+sol i smaze tak zeby byla scieta lecz nie spieczona. ;) Cytuj
ala291 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 jajka,cebula,olej ( z braku innego tłuszczu) podgrzej olej na patelni,dodaj jajka,podsmaż je,dodaj za moment pokrojoną (jak chcesz) cebulę,wszystko wymieszaj i wcinaj ;) potrawa szybka i smaczna :sad: Cytuj
marzenab83 Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Ja uwielbiam jajecznice z żółtym serem. Wbijam jajka i dodaje trochę startego żółtego sera. mniam Cytuj
Christina Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 tania jajecznica to masło i jajka... chcesz taniej? tańsze masło tańsze jajka... ja lubię taką. na smalcu podsmażam boczek dodaje cebuli i na to wylewam rozklepane jajko. Boczek na smalcu?! - A w jakim celu?! - Przecież boczek zawiera w sobie wystarczającą ilość tłuszczu, który sam się wytopi - smalec jest zupełnie zbędny. - Przepraszam, ale jajecznica na smalcu... - ani to smaczne, ani zdrowe... - Spróbuj kiedyś wytopić tłuszcz z boczku, wrzucając pokrojone kawałki na rozgrzana patelnię, ale dopiero po przykręceniu gazu. - Można wytapiać boczek pod przykrywką. - Jeśli okazałoby się, że boczek jest zbyt chudy, to można dodać - przed wbiciem jajek - trochę masła... ale żadnego smalcu! Na boczku można poddusić trochę cebulki lub sypnąć posiekany szczypiorek na wbite jajka. - Wychodzi smaczna i niedroga jajecznica. Oczywiście doprawiamy solą i pieprzem. Cytuj
justysia144 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 ja coś doradzę:) Jajecznica na smalcu jest dobra, ale ja ogółem robię taką, że robię na margarynie i kiedy jajecznica się ścina dodaję troszkę Magi :) Cytuj
Dany Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Ja do jajecznicy dodaję przysmażonej szynki na maśle, pieczarki a na końcu już żółty ser - pychota , polecam !! Cytuj
Dany Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Oooo zapomniałem o szczypiorku - to jest podstawa wszelkich dań, a w szczególności jajecznicy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.