BeaGa Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Chciałam zapytać cym barwicie masy do ciast, tortów, itp. Czy ktoś z Was próbował barwić masę barwnikiem do jajek? Taką poradę przeczytałam gdzieś w necie, ale nie wiem na ile ona jest skuteczna. ;) Cytuj
KiBolek Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam barwiłam kiedyś masę tortową barwnikami do jajek, chciałam uzyskać zielony kolor. Szczerze mówiąc wsypałam tylko trochę barwnika, bo bałam się zmiany smaku-smak się nie zmienił, a kolor był taki delikatny pastelowy (nie mam niestety zdjęcia żadnego). Jak chcę uzyskać mocniejszy kolor to używam takich specjalnych barwników-w małych buteleczkach, podobnych do esencji zapachowych, można je już znaleźć w supermarketach. Są bardzo wydajne i nawet kilka kropli daje ładny kolor. Cytuj
Garfild Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Chciałam zapytać cym barwicie masy do ciast, tortów, itp. Czy ktoś z Was próbował barwić masę barwnikiem do jajek? Taką poradę przeczytałam gdzieś w necie, ale nie wiem na ile ona jest skuteczna. :-( Ja używam kiśli, nadają kolor i smak zarazem. A barwnik do jajek raczej odradzam bo może popsuć smak. Cytuj
marzenab83 Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Barwniki spożywcze są super. polecam zwłaszcza w żelu Cytuj
Doris Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Podpinam się pod temat. Wkrótce będę robić tort w stylu angielskim. Wierzch tortu będzie biały, jednak kolorowe będą niektóre ozdoby wykonane z masy. Potrzebne kolory to: niebieski, czarny, szary, czerwony. Z czego uzyskać wymienione kolory (poza oczywiscie gotowymi barwnikami)? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.