Gość Nights Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam. Przygotowując sernik na mrożonym i tartym cieście czy jak nie dam ciasta na górę sernika (według przepisu jest pod i na górze) to muszę piec dłużej czy krócej i czy w ogóle mi wyjdzie? ;) Cytuj
AnnaK Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Czas pieczenia jest taki sam. Najlepiej do momentu suchego patyczka. Cytuj
Garfild Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Czas pieczenia jest taki sam. Najlepiej do momentu suchego patyczka. raczej nie. Najlepiej pierw podpiecz spód potem dodaj ser i górną warstwę ciasta, wtedy góra się nie spali a dół nie nie dopiecze. Cytuj
ala291 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 oczywiście,że sernik ci wyjdzie...jak masz kuchenkę elektryczną,to zawsze możesz piec góra-dół, a później, jak ser się z góry ładnie przyrumieni,zostawiasz na dolnej grzałce i spód się podpieka :-( ja robię taki sernik od lat i jeżeli nie daję na górę ciasta tylko jest ono na spodzie,piekę własnie w ten sposób...wychodzi zawsze :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.