Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przygotowując sernik na mrożonym i tartym cieście czy jak nie dam ciasta na górę sernika (według przepisu jest pod i na górze) to muszę piec dłużej czy krócej i czy w ogóle mi wyjdzie? ;)

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czas pieczenia jest taki sam. Najlepiej do momentu suchego patyczka.

raczej nie.

Najlepiej pierw podpiecz spód potem dodaj ser i górną warstwę ciasta, wtedy góra się nie spali a dół nie nie dopiecze.

Opublikowano

oczywiście,że sernik ci wyjdzie...jak masz kuchenkę elektryczną,to zawsze możesz piec góra-dół, a później, jak ser się z góry ładnie przyrumieni,zostawiasz na dolnej grzałce i spód się podpieka :-( ja robię taki sernik od lat i jeżeli nie daję na górę ciasta tylko jest ono na spodzie,piekę własnie w ten sposób...wychodzi zawsze :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.