ana Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Pyszna Napoleonka bez pieczenia 1 litr mleka 1 szkl.cukru 1 kostka masła roślinnego(250g) 2 duże opakowania cukru waniliowego 3 żółtka 3 szkl.mąki krupczatki 2 opakowania krakersów 1/2 litra mleka zagotować z cukrami i masłem roślinnym.Drugie 1/2 litra mleka zmiksować z żółtkami i mąką.Dodać do gotującego się mleka z masłem i cukrami.Dobrze wymieszać i chwilę pogotować.Blachę wyłożyć krakersami.Wyłożyć na to krem i przykryć pozostałymi krakersami.Poczekać aż wystygnie i posypać cukrem pudrem.Pycha !!!SMACZNEGO!!! :D P.S.Do kremu nie dodawać raczej margaryny ponieważ może się ona zważyć.Masło roślinne najlepiej się nadaje do tego kremu. 8) :D :D Cytuj
vinonka Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Chciałabym zuważyć, że całkiem niedawni podałam prawie,że identyczny przepis! Cytuj
ana Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Sorki ale dawno nie zaglądałam do smacznego i poprostu nie zauważyłam.Przepraszam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi