Gość refuss Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam :) Mam bardzo ciekawe pytanie o przepis pewien. Moja dziewczyna zamówiła z restauracji taki makaron ze szpinakiem i szynką. Czuć było w tym nawet i czosnek. Potrawa naprawdę niebo w gębie :D ale zastanawia mnie jak to przyrządzić można samemu :grin: Jeśli ktoś takie coś jadł to prosiłbym o przepis :) Cytuj
Niedzwiadu Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 ogólnie to podsmażasz na patelni szynkę dodajesz wcześniej przygotowany szpinak( z czosnkiem lub bez) zalewasz śmietana najlepiej 30% i (jeżeli szpinak był bez czosnku to dodajesz do smaku pesto czosnkowe) na koniec dodajesz ugotowany makaron, dobry jest typu tagliatelle całość razem na patelni podgrzewasz dajesz śmietanie się odparować i nakładasz na talerz :) smacznego;D Cytuj
ala291 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 szpinak radzę ci przesmażyć dość mocno,jeżeli mrożony,musi odparować woda,smażysz na srednim ogniu,dodajesz czosnku tyle,ile dusza zapragnie, tzn.tyle ile lubisz, pod koniec smażenia solisz,nie za dużo,ale też nie za mało,ponieważ szpinak lubi trochę wiecej soli,musisz po prostu próbować,jak chcesz dodajesz ugotowany makaron i wszytko razem mieszasz,na koniec dodajesz szyneczkę czy jakieś inne dodatki :) powodzenia i życzę smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.