Gość ewa9961 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Nalewka z aronii 1,5 kg. aronii (w sezonie świeża,ale z mrozonej tez jest dobra) 1,5 kg.cukru ok. 400 wymytych lisci z wiśni lub 0.5 szklanki zagęszczonego soku wiśniowego 1 kwasek cytrynowy(20g) 2,5 litra wody 1 litr spirytusu Aronię,wodę i liście zagotować,potem przez 20 minut dusić na małym ogniu pod przykryciem. Przecedzić i do wywaru dodać cukier i kwasek cytrynowy. Po wystudzeniu dodać spirytus.Odstawic na kilka godzin i zlewac do butelek. Cytuj
Karisa Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Bardzo fajny przepis. Mąż robił według niego nalewkę w zeszłym roku. Bardzo fajny esencjonalny i cierpki smak. Godna polecenia. Cytuj
DoDomku Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Ja miałam okazje próbować nalewki z aronii zarówno w tym jak i poprzednim roku i szczerze mówiąc,to jest po prostu pyszna. Idealna na rozgrzanie w jesienne wieczory. Cytuj
dwukropek Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 mmmmmm.....uwielbiam!!!!! Moja najukochańsza nalewka! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.