dragongirl Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam , Chciałam podzielić się moim ostatnim wynalazkiem kulinarnym, a mianowicie przyrządzeniem piersi z kurczaka z papryką konserwową. Przygotowujemy pierś z kurczaka : myjemy, kroimy wzdłuż tak jak na kotleciki schabowe, optaczamy w przyprawach (pieprz, sól, papryka słodka, kurkuma, carry) - ilość przypraw według indywidualnych upodobań. Następnie kurczaka umieszczamy na rozgrzanym woku, z odrobiną oleju. Praktycznie od razu dodajemy papryczkę konserwową z sosem i dusimy kilka chwil, aż kurczak będzie gotowy do spożycia. Kiedy kurczak jest gotowy żeby zagęścić sosik dodajcie śmietankowy serek topiony. Kiedy serek się rozpuśći kurczak jest praktycznie gotowy do podania. Polecam serwowanie tegoż kurczaka z fasolką szparagową i fasolką czerwoną z puszki z dodatkiem podsmażanej na rozgrzanym maślebułki tartej. Danie bardzo szybkie w przygotowaniu, a przy tym niezwykle proste i pożywne! Polecam;) SKŁADNIKI: 2 podwójne piersi z kurczaka 1 serek topiony (kostka) 1 duży słoik czerwonej papryki konserwowej odrobina curry odrobina kurkumy odrobina pieprzu odrobina soli odrobina papryki czerwonej odrobina oleju do smarzenia kurczaka __________________________ stara porcelana Cytuj
igas1 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam Bardzo ciekawy przepis i mam zamiar go wyprubować, tylko mam jedno zapytanie bo w przpisie masz coś tazkiego napisane "Praktycznie od razu dodajemy papryczkę konserwową z sosem" to znaczy , że dodajemy paprykę razem z zalewą ze słoika??? I czy danie mozna podawać z ryżem? Cytuj
dragongirl Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 tak papryczkę dodajemy z sosem jednak bez cebuli czy ziela angielskiego. tworzy się taka fajna zalewa która w sumie i tak w większości wyparuje, a na mięsie sostanie subtelny jej smak- ja jakoś ostatnio nie mam ochoty na kasze i makarony, więc ich brak uzupełniam po prostu gotowanymi warzywami i stąd u mnie ta fasolka;) Jak poeksperymentujesz dalej z tym przepisem to oczywiście wszystko zależy od Ciebie! pozdrawiam serdecznie i smacznego życzę:-P Witam Bardzo ciekawy przepis i mam zamiar go wyprubować, tylko mam jedno zapytanie bo w przpisie masz coś tazkiego napisane "Praktycznie od razu dodajemy papryczkę konserwową z sosem" to znaczy , że dodajemy paprykę razem z zalewą ze słoika??? I czy danie mozna podawać z ryżem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.