Jolcia Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Przepis dostałam od koleżanki i zaraz go wypróbowałam. Rodzince smakowało i mnie też. Składniki -1/2 mięsa mielonego -ok 25 dag szynki konserwowej -sos cygański Knora -ok 35 dag sera żółtego -80 dag pieczarek -przyprawy -jajko,bułka tarta Mięso+jajko+trochę bułki tartej+dowolne przyprawy. Wymieszać i nakładać na plastry szynki ,zwijając w ruloniki. Ruloniki układać w naczyniu. Sos cygański zrobić wg instrukcji na opakowaniu. Pieczarki przesmażyć z cebulką. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej ,grubej. Na ruloniki wyłożyć pieczarki,zalać sosem ,posypać serem i zapiekać w piekarniku 50 minut w temp.180 C. Podawałam to danie z bagietkami z czosnkiem zapiekanymi w piekarniku. Cytuj
figiel Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Roladki wyglądają pierwszorzędnie !!!!!!!! Dziekuję ,że wstawiłaś tak zachęcające zdjecia :-P Jak będę miala okazję ,to wypróbuję . Pozdrawiam !! Cytuj
andy8 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Jolcia super pomysł myślę że z powodzeniem może to być danie obiadowe :-P Cytuj
Jolcia Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Z ilości podanych składników wyszły 2 takie foremki. Musiałam robić na dwa razy bo wszyscy domownicy nie umieli się dostosować do godziny.Polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.