Jolcia Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Przepis dostałam od pacjentki.Zrobiłam i okazało się,że rybka jest super. Składniki: -1 kg dorsza mrożonego -1 duża cebula -2 bułki -pęczek pietruszki -3 jajka -3 czubate łyżki kaszy manny Cebulę zeszklić na maśle z dodatkiem oleju.Bułki namoczyć w mleku. Rybę zmielić z bułką i cebulą.Do naczynia włożyć rybę,pietruszkę posiekaną,jajka ,kaszę i dodać wegety.Wymieszać i odstawić na 0.5 godziny. Masę wyłożyć na gazę,zwinąć w rulon.Końce związać. Roladę umieścić w garnku szerokim.Zalać wodą ,dodać warzyw i wegety. Gotować 50 minut na małym ogniu. 20 minut przed końcem gotowania dodać 1/2 litra wody z ogórków konserwowych. Dodaje super smaczku. Po ugotowaniu wyjąć roladę i dobrze schłodzić. Wodę z gotowania przecedzić przez drobne sito.Przygotować galaretę. (ilość zależy od wielkości półmisków) Do gorącej zalewy wsypać żelatynę. Na półmiski wylać po odrobinie galarety i schłodzić.Następnie pokroić roladę w centymetrowe plastry i układać je na półmiskach.Na każdy krążek rolady położyć plasterek jajka gotowanego.Resztę półmiska dekorować wg uznania: cytryna,oliwki, marchewka,winogron. Zalać galaretą i odstawić do ostygnięcia. Roladę podaje się z sosem tatarskim. Z tej ilości wychodzą 4 półmiski po 6 krążków na każdym. Warto się skusić. Cytuj
cziki Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 no piękne danie, a ja poleca galante wołowina po tatarsku! Cytuj
cziki Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 taką dobra galantę można zjeść w Hawirze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.