vogelka Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 To bardzo proste ciacho 8) składniki: kostka margaryny 6 jajek 1,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki 3/4 szklanki maku łyżeczka proszku do pieczenia aromat migdałowy jak zrobić: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać kolejno po 1 jajku i ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać stopniowo do masy. Dodać aromat i suchy mak. Ciasto przełożyć do formy i upiec w piekarniku. Gdy już będzie gotowe posypać cukrem pudrem lub polać jakąś polewą. Cytuj
Basia K Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Naszla mnie ochota na cos slodkiego,a nic nie mialam w domu w zapasie ;) Znalazlam w swoich szpargalach identyczny przepis i szybciutko "ukrecilam" ciasto.Robi sie je doslownie w kilka minut. Inna,urozmaicona wersja babki. Cytuj
Jolanta Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Znam to ciasto tylko pod nazwa ''piegus''. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Kasiulek Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ja też miałam to ciasto zapisane w zeszycie pod nazwą piegus ale podczas eksperymentowania w kuchni coś zalało mi część przepisów... Miło wiedzieć, że jest na forum! A co do smaku tej babki- jest pyszna ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi